AXA Sigorta Türkiye Voleybol Federasyonu ile 2018 yılından bu yana sürdürdüğü “Değerler Ortaklığı” çalışmalarına, TVF Spor Lisesi öğrencilerine sağladığı bursla devam ediyor…


Türkiye’de sigorta sektörüne küresel bilgi birikimi ve yenilikçi bakış açısıyla öncülük eden AXA Sigorta, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile yürüttüğü “değerler ortaklığı” çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. TVF ve milli takımlar sigorta sponsorluğunun yanı sıra Kupa Voley Turnuvası’nın ve Efeler Ligi’nin isim sponsorluğunu üstlenen AXA Sigorta, son olarak geleceğin yıldızlarının eğitim gördüğü TVF Spor Lisesi’nden 50 öğrencinin eğitimini toplam 125 bin TL değerinde burs ile desteklediğini açıkladı. AXA Sigorta ayrıca eğitim bursuna ek olarak TVF Spor Lisesi öğrencilerinin 50 bin TL’ye kadar yatarak tedavilerini de teminat havuzuna dahil etti.

Burs desteğini Brand & Sport Summit etkinliğinin sahnesinden duyuran AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, eski bir voleybolcu olarak sporcuların desteklenmesinin nasıl bir fark yaratacağının altını çizerken “Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi’nde geleceğin yıldız sporcuları eğitim görüyor.Federasyonumuz, eğitimlerini ve spor hayatlarını kesintisiz sürdürebilmeleri için pek çok çocuğumuzu destekliyor. Çocukların eğitim, konaklama, yeme-içme gibi ihtiyaçlarını özenle karşılıyor. Biz de devam eden sponsorluk çalışmalarımızın yanı sıra spor lisesinde eğitim gören çocuklarımız için nasıl daha fazla değer yaratabiliriz diye düşündük. Federasyonumuzla iş birliği yaparak bir burs programını hayata geçirmeye karar verdik. Ayrıca çocuklarımızın sağlığını teminat altına aldık” dedi.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ “Öncelikle bu iş birliğinde bizi yalnız bırakmayan, bize destek veren Yavuz Ölken’e, çok teşekkür ediyorum. Bugün lisemizde 365 öğrencimiz var, yurdumuzda 202 yatılı öğrencimiz var. Bu çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını federasyon olarak karşılıyoruz. Spor Bakanlığımızın da devletimizin de buna benzer yatırımları, kampüsleri, eğitim alanları var. Tohum projesi bunun benzer bir örneği. Ama TVF Spor Lisesi, sadece Voleybol Federasyonu’nun bünyesinde var olan bir yapı. Öğrencilerimiz, ülkemizin dört bir yanından gelip bu okula kaydolabiliyor. Bu yıl okula 550 müracaat vardı. 45 erkek 45 kız çocuğu olmak üzere toplam 90 öğrenci alındı. Bugün burs konusunu, kapsamlı bir şekilde ilk kez buradan duyuruyoruz. Bakanlarımızla, değer ortaklarımızla, sponsorlarımızla yine bir araya geleceğiz. Şu sıkıntılı dönemi atlatınca tüm çalışmalarımızı, projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Çünkü, TVF Spor Lisesi aranan, özlenen bir okul örneği teşkil ediyor. Son olarak, bu süreçte yanımızda olan sponsorlarımıza ve değer ortaklarımıza tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.